10 Ocak 2018 Çarşamba

TFF, Fatih Terim’e “Geçici Görev”i Neye Dayanarak Verdi?

(Bu yazı 15 Eylül 2013’te yazıldı.)

TFF, Fatih Terim’i nasıl ayartabilir?

TFF,  Galatasaray yönetimini nasıl çiğneyebilir?

Siyaset, Milli Takım’a teknik direktör seçmede, Fatih Terim’i ikna etmek için niye “müdahaleci” bir tavır sergiler?

Sorular çok, yanıtlar da öyle...

Oysa Fatih Terim’e “geçici görev” verilmesi, hiç de abartıldığı kadar değilmiş. TFF, yürürlükteki “Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Talimatı”nın kendisine verdiği yetkiye dayanarak, olağan bir iş yapmış. Bu olağan iş de,  “sözleşme"yle  değil, “görevlendirme”yle bağlanmış.

Sporx.com, konuyla ilgili yaptığı bir haberle futbol kamuoyunu aydınlattı. Bu da, futbolla ilgili “yönetmelik”lerden, “talimat”lardan habersiz olunduğunu gösterdi. TFF, ne hikmetse, neye dayanarak Fatih Terim’e görev verdiğini açıklamadı. Böyle olunca da, günlerce “havanda su dövme” sürdü gitti. Laftan lafa geçildi; iş bitirelim derken sorunlar yaratıldı.

Oysa ortada olağan, “talimat”lara uygun bir “geçici görevlendirme” var/mış.

*****

“Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Talimatı”nın 13. maddesi, “Teknik Adamların Yükümlülükleri” başlığını taşıyor. Bu maddeye göre, “Teknik adamlar, teknik adam sözleşmesinin kendilerine yükledikleri edimlerin yanı sıra” nelere uyulması gerektiğini, TFF’nin neler yapacağını belirliyor. Bu maddenin “b” bendine göre, teknik adamlar, “Kulüpleri ile mevcut hizmet ilişkilerini aksatmamak kaydı ile TFF tarafından verilecek görev ve hizmetleri kabul etmek ve yerine getirmek”le yükümlüdürler.

Aynı “talimat”ın 14. maddesi, “Milli Takım İçin Görevlendirme” başlığını taşıyor.

İşte, Fatih Terim’e “geçici görev” verilmesini sağlayan içerik:

“TFF acil ve gerekli gördüğü hallerde yapacağı değerlendirmeye göre seçtiği teknik adamı, kulübü ile ilişkisi devam etmek kaydı ile Milli Takımlarda belli bir süre için görevlendirmeye yetkilidir.”

Hepsi bu kadar!

*****

Görülüyor ki...

TFF Başkanı  Yıldırım Demirören’in  Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’dan, Fatih Terim’le görüşmek için izin almasına hiç mi hiç gerek yokmuş. Fatih Terim’in de böylesi bir görevlendirme”ye itiraz etmeye hakkı..

Ve Fatih Terim’i ikna etmek için araya adam koyma da gerek yokmuş.

“Talimat”, TFF’ye böyle bir yetki veriyorsa, iş bitmiştir.

(Bu yetkinin doğruluğu yanlışlığı tartışılsa da, bu “işlem”in tartışılması gereksizdir.)

TFF, baştan, bu “talimat”a dayanılarak Fatih Terim’e “geçici görev” verildiğini açıklasaydı, bu kadar gereksiz tartışma, “kafa ütüleme” olmazdı.

Son söz:


Olağan işleri bile, “zor” işleri nasıl da hallediyoruz havasına sokmak, sözkonusu kişileri büyük özveride bulunuyor, kimilerini de “iş bitirici” diye yüceltmek huyumuzdan bir vazgeçsek... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder