30 Ekim 2017 Pazartesi

Aykut Kocaman’ın Bildiği, Cenk Ergün’ün Bilmezden Geldiği…

Yeni Malatyaspor maçından sonra söyleşi havasında gelen sorular…

Gazeteci Ahmet Ercanlar, Aykut Kocaman’a Galatasaray’la Fenerbahçe arasındaki puan farkı üzerine soruyor:

“Puan farkı sizce suni mi?”

Aykut Kocaman yanıtlıyor:

“Galatasaray’ın şu anki durumu çok özel bir durum. Şimdi zor bir döneme giriyorlar. 4 maç var önlerinde ve 3’ü deplasman… Bizle oynuyorlar sonra bizim başta oynadığımız fikstürü tersten oynuyorlar.” 

Yani?

Aykut Kocaman, Galatasaray’ın önünde “zorlu maçlar” olduğunu anımsatıyor:

Bunları söylemek, Galatasaraylı yönetici Cenk Ergün’ün dediği gibi, Aykut Kocaman’ın “bir şeyler bildiğini” göstermez, herkesin demesi gerekenleri gösterir. Çünkü Fenerbahçe’nin oynadığı üstteki takımlarla Galatasaray daha yeni oynayacak/tı.

Öyle de oldu. Fenerbahçe’den Cüneyt Çakır’ın sayesinde sıyrıldılar. Puan cetveline göre, “puan yoksulu” Trabzonspor ise , “puan varsılı” Galatasaray’ı eli boş gönderdi.

Kısacası, Aykut Kocaman’ın bildiklerini, yani “zorlu maçlar"ı herkes biliyor/du.

(Galatasaray’ı bekleyen “zorlu maçlar”: İçeride Akhisarspor; dışarıda Başakşehir ve Beşiktaş.)

Nasıl olur da  Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, bunları bilmez? Aslında bilmediğinden değil; bilmezden gelmesi işine geliyor.

Cenk Ergün, 5 puan kayıpla atlatılan iki “zorlu maç"tan sonraki “zorlu”ları, “kolay”laştırmak için, “cenk borusu” çalıyor sanki:

“Aykut Kocaman’ın bildiği bir şeyler varmış demek ki... 2 haftadır neler olduğunu görüyoruz. Moral de motivasyon da belli. Buradaki çocuklar da nelerin döndüğünü biliyorlar. Yapılan şeyler ortada. Bunların düzelmesi lazım. Hepimiz bu topraklarda yaşıyoruz. Bana, sizi doğrayacaklar, aman dikkat edin, diyorlar.

*****

Aykut Kocaman’ın, Yeni Malatyaspor maçı sonrası, Galatasaray için dedikleri iki maçta “gerçek saptama” ya da “öngörü” oldu.

Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe için dediklerinde sıra şimdi:

“İnşallah 2011’deki gibi toparlanma maçımız, kaderin döndüğü maç, bu Yeni Malatya maçı olmuştur.”

2011’de ne mi olmuştu?

Fenerbahçe, 13.01.2011’de Türkiye Kupası'nda Yeni Malatyaspor’la Malatya’da  karşılaşmış ve maçtan 2-1 yenik ayrılmıştı. Böylece, ilk maçında Ankaragücü'ne 4-2, ikinci maçında da Bucaspor'a 3-2 yenilen Fenerbahçe için tur umutları sönmüştü.

Ya Lig’de?

Trabzonspor’dan 9 puan geride olan Fenerbahçe, ikinci yarıda, yani bu maçtan sonra “dirilmiş”, Lig’in sonunda averajla Trabzonspor’un üstünde yer almıştı.

Sonrası mı?

3 Temmuz kumpası…

*****

Sorularla anımsatmakta yarar var:

Galatasaray, Fenerbahçe’nin oynadığı takımlardan sadece Trabzonspor’la oynadı, ilk yenilgiyi ondan tattı.

(“Puan yoksul”u Trabzonspor, şu ana kadar topladığı 12 puandan 6’sını “puan varsılı” olanlardan aldı. FB-TS: 2-2, BŞ-TS: 2-2, BJK-TS: 2-2, TS-GS:2-1)

Bugünden başlamak üzere günler ne getirir/ götürür, hep birlikte göreceğiz.

Daha önce göremediklerimizi gördüğümüz gibi… Sözgelimi, başkalarının canı yanarken “Hakemi de yeneceksin” diyen, kendilerine yapılan “kıyak”ları, rakibe yapılan “doğrama”yı olağan sayanların, yakınmaya hakları olmadığı halde, yakındıklarını göreceğiz.

Son söz:

Bir takımı/ teknik direktörü/ futbolcuyu bir maça bakarak yüceltmek, sonra yine bir maça bakarak yerden yere vurmak, tarafsız olmanın kanıtı değil, “duyguların tutsağı” olmanın belirtisidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder