1 Ocak 2024 Pazartesi

Milliyet’ten Fenerbahçe’yle İlgili Anlamlı Başlık!

milliyet.com.tr'de "soru"lu bir başlık:

Fenerbahçe küme düşecek mi? 

Bunu "tık"layınca başka bir başlığa ulaşıyorsunuz: 

"Eğer bu isimler şikeye karıştıysa Fenerbahçe Bank Asya'ya düşebilir"

Haberde, haber demeye dilim varmıyor aslında, “Türk futbolunun en önemli isimlerinden” sıfatı verilen bir kişinin söylediklerine yer verilmiş. Adı geçen kişi, “Hukukta ‘Kişilerin suçu sabit olana kadar masumdur’ ilkesi var ama teknik-takip sonucu ortada çok büyük olayların yaşandığı da yadsınamaz.” ile başlamış sözlerine.

“Ama”lı cümlenin ikinci bölümü, “ama”dan önce söylenen “hukuksal” gerçeği yadsımakla kalmıyor, avukatlara bile “gizlilik” gerekçesiyle verilmeyen bilgileri bildiğini “...yaandıı yadsınamaz”la anlatmak istiyor.

Yasada belirtilen “suç”ların işlendiği kanıtlandığında neler olacağı bilgisini verdikten sonra, sözünü bitiriyor:

“Fenerbahçe’nin durumu sabit olursa şampiyonluk Trabzonspor’a verilir. Ligin tescil edilmesi bile bu realiteyi değiştirmez. Ancak mahkeme sonuçlanana kadar ligin şampiyonu Fenerbahçe’dir. Nihai kararı bağımsız Türk mahkemeleri verecek."

Görüldüğü gibi, ilk cümle “koul cümle”....

Söylenenlerdeki mantığa baktığımızda, “Türk futbolunun en önemli isimlerinden” olan kişi, genel bir değerlendirme yapma, bilgilendirme adı altında, daha neyin ne olduğu resmen açıklanmadığı için, “dokundurmalı” bir yol izliyor.

Sormak gerekiyor:

milliyet.com.tr, ortada sadece gözaltılar varken, başka konularda olduğu gibi kimi gazetelerin başlıklarına öykünürcesine, “Fenerbahçe küme düecek mi?” başlığını nasıl atıyor? 

Anladıysam Arap olayım!!!.

*****

Ne çıkacağını bekleyip göreceğiz. 


Açıklama:

1. Millet Blog'da yayımlanan bu yazı, 3 Temmuz 2011'de gözaltı haberleri ekranlardan dökür dökülmez yazdığımız yazılardan ikincisi.

2. Milliyet, yazıda başlığını verdiğimiz haberi zaman içerisinde sitesinden sildi.

3. Habere şu kaynaktan ulaşılabilir: 

https://www.odatv4.com/spor/fenerbahce-kume-mi-dsuecek-17917  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder