3 Temmuz 2019 Çarşamba

3 Temmuz “Kumpası”nı Savunanlara Kolay Sorular!

Bugün 3 Temmuz olduğuna göre, yanıtı belli soru/lar sorma zamanı.
İşte, karşınızdakinin “onaylamak” zorunda kalacağı birkaç soru cümlesi:
3 Temmuz’un da bir FETÖ yapımı olduğu ortaya çıkmadı mı?
“Özel yetkili” polis, savcı, yargıç, mahkemeler eliyle yürütülen 3 Temmuz’un bugün vardığı yeri görmezden gelenlerin, o günün kararlarını inatla savunuyor olmaları “suçluyu övme” anlamına gelmez mi?


3 Temmuz sürecinde verilen “sözde karar”ların bugün tersine dönmesi gerçeği karşısında FETÖ yapımı olan 3 Temmuz’u savunmak, aynı zamanda FETÖ’yü savunmak demek değil midir?
UEFA/ CAS’ı, “özel görevli”lerin sundukları belgelerle (!) futbolda kimilerini kollarken Fenerbahçe’yi zarara uğratmadı mı?
Bugün o “özel yetkili”lerin bir kısmı kaçak, bir kısmı içeride, bir başka deyişle FETÖ bağlantılı oldukları için “sanık” olduklarına göre, UEFA/ CAS’ın verdiği o kararları savunmanın bir anlamı var mı?
“Sözde şike”nin bir “kumpas” olduğunun resmen/ kesin olarak tescillenmesi için “son söz” beklenirken, UEFA/ CAS kararlarının “kumpas belgeleri”ne göre alındığı gerçeği göz ardı edilebilir mi?
UEFA/ CAS’ın, o kararları almasını gönderdikleri/ oluşturdukları o belgelerle (!) sağlayanlar, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 3 Temmuz bildirisindeki deyişle “kumpasın basın, medya ve federasyon uzantıları” bunun hesabını vermeyecek mi?
3 Temmuz’da yapılanları savunmak, 3 Temmuz yapımcılarıyla “yol arkadaşlığı” demek değil midir?
*****
3 Temmuz dendi mi,  o günden geleceği/ olacakları gören Aziz Yıldırım’ın birçok “özlü söz”ü içinde şunlar hiç unutulmayacak:
“Ne şikesi, memleket elden gidiyor.”
“Bu, şike değil, siyasi davadır.”
Ve Fenerbahçe taraftarının haykırışı:
“YIKILMAYAN SON KALE FENERBAHÇE”
3 Temmuz yapımcılarının önde gelenlerinden kimileri şimdi kaçak, kimileri içeride… belge tedarikçileri”nden kimileri dışarıda…. kimileri hâlâ “yol arkadaşlığı”nı sürdürüyor ise… fazla söze gerek var mı yok mu?
Son söz:
“Hiç unutmam, hiç unutmam, hiç unutmam, hiç unutmayın
insan nasıl direnir başka
hiç unutma”  (Turgut Uyar)

ttps://www.facebook.com/turgutcelik
https://twitter.com/#!/turgutcelik
turgutce@yandex.com

(Bu yazı ilkin 03 Temmuz 2017'de milliyet.com.tr'de yayımlandı.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder